TEPE / APOLLO Architects & Associates

first_img 2008 Year:  Projects Houses “COPY” Area:  109 m² Area:  109 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/396547/tepe-apollo-architects-and-associates Clipboard CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHigashikurumeHousesJapanPublished on July 05, 2013Cite: “TEPE / APOLLO Architects & Associates” 05 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Higashikurume, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/396547/tepe-apollo-architects-and-associates Clipboard Photographs Japan ArchDaily 2008 Save this picture!© Masao Nishikawa+ 26 Share Year:  TEPE / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveTEPE / APOLLO Architects & Associates TEPE / APOLLO Architects & Associates photographs:  Masao NishikawaPhotographs:  Masao Nishikawa Save this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. The location house, which has a striking exterior that broadly protrudes, stands on a small hill. This house, which means “hill” in Turkish, is built next to the house of the residents’ parents and has become a symbolic building for the neighborhood. The parking lot and approach-stairs are located at the front side of the site and provide access to the hill-top entrance. Since most of the site is sloped, the protrusion of the house characteristically floats via steel frames while a flat surface supports its groundwork. Cross-sectional ingenuities are employed in many places, such as in the creation of a storage space under the floor by utilizing the depth of the groundwork that is used to help support the counterweight of the cantilever.Save this picture!© Masao NishikawaSunlight showers the open-ceiling entrance hall. The living and dining rooms are designed with a slab floor continuation from the entrance, and they have a superb view that skillfully incorporates the neighbor’s well-kept yard as a borrowed landscape. The gentle steps from the living room to the dining room create a stage-like atmosphere in the space, and the skylight emphasizes dramatic shadings. The balcony protrudes to make full use of the site, but it also creates a sense of depth that is unique to the semi-enclosed space. Furthermore, it has a role of blocking the view from the road.Save this picture!© Masao NishikawaIn contrast to the open first floor, a common courtyard is made for the main bedroom and children’s room on the second floor, and garden views and sky views can be enjoyed in privacy. The floor level window from the children’s room has a view that extends all the way to the scenery at the bottom of the hill. By cross-sectional manipulation of elevation levels, the biggest characteristic of this house is that one can enjoy the depth and rhythm in many places within the house.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessTanatorio Sant Joan Despí / Batlle i Roig ArquitectesSelected ProjectsVideo: IKEA Foundation Design a Shelter for RefugeesVideos Share Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture projectlast_img read more