Mitchell Lane House / Robert Young Architects

first_img Interior Design: Area:  3573 ft² Year Completion year of this architecture project Houses Damon Liss Design Year:  CopyAbout this officeRobert Young ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsBridgehamptonOn FacebookUnited StatesPublished on March 13, 2020Cite: “Mitchell Lane House / Robert Young Architects” 13 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935368/mitchell-lane-house-robert-young-architects Clipboard “COPY” LaGuardia Design Group 2017 Photographs CopyHouses, Renovation, Houses Interiors•Bridgehampton, United States United States Architects: Robert Young Architects Area Area of this architecture project Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935368/mitchell-lane-house-robert-young-architects Clipboard Photographs:  Joshua McHugh Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Joshua McHugh+ 23Curated by Paula Pintos Share Robert Young Landscape Contractor: Manufacturers: AutoDesk, Bega, Blanco, Bosch, Gaggenau, Graff, Lacava, Marvin, Miele, Outdoor Shower Company, Subzero/Wolf, ACT 3D, Arcadia Custom, Infratech, Perlick, Trimble Navigation Landscape Architect: ArchDaily Mitchell Lane House / Robert Young ArchitectsSave this projectSaveMitchell Lane House / Robert Young Architects Summerhill Landscape Design Team:Greg Tietjen, Marina TomicEngineering:S.L. Maresca & AssociatesCity:BridgehamptonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joshua McHughText description provided by the architects. In its previous life, this home was a spatially challenged ‘80s specimen known as a “contemporary.” But, while outdated, the house — an arrangement of three barn-like structures — had great bones and flow. So, instead of razing it, we entirely re-imagined and re-created it to appear as though it was built and designed from scratch.Save this picture!© Joshua McHughIn the main house, we rethought every detail. Upstairs, the master bedroom and master bathroom were flipped, with the bedroom moved from the front of the house to the back for privacy. Downstairs, we opened up the space significantly, removing an odd curved balcony to create a more spacious double-height living room, also facing the backyard (which includes a new deck with screened porch, and an all-new pool and small poolhouse located in a separate, gated area).Save this picture!© Joshua McHughSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Joshua McHughThe overall effect is one of seamless indoor-outdoor living that’s great for entertaining — especially in summer — but also kid-friendly (it houses a family of four). Inside, bleached white oak floors and white-painted wood planks lend a breezy, beachy vibe, accented with solid walnut and dark concrete and bronze.Save this picture!© Joshua McHughThe windows — previously an awkward composition of uncoordinated shapes — were reenvisioned to create a look that’s modern and open but not overexposed. In the back of the house, an expansive quadrant of large square windows offers a clean, welcoming aesthetic from the outside and great views from the inside. But in the front (facing the road) the use of windows was pared down for privacy.Save this picture!© Joshua McHughOn the outside, we visually emphasized the simple, iconic barn-like shapes of the three main volumes by using black stained cedar on the “links” between them. The black contrasts and falls into shadow next to the natural cedar, which will weather to a natural silver over time. A swath of the same black cedar announces the entrance as a sleek, modern “welcome portal,” with a sheltering roof over the glass front door.Save this picture!© Joshua McHughSave this picture!© Joshua McHughAdditionally, inside the connector between the main house and family room, we reconfigured the layout to include a side entrance to a new mudroom that connects to the rear of the house as well — increasing the practicality and maximizing the space in a home that’s now truly modern, rather than just contemporary in style.Save this picture!© Joshua McHughProject gallerySee allShow lessArchitecture Measures it All: Why the Venice Biennale Should not be PostponedArticlesKPF Reveals Plans for the Redevelopment of a Public Housing Complex Destroyed During…Architecture News Share “COPY” Mitchell Lane House / Robert Young Architects Lead Architects: last_img read more