AD House / Estudio M3

first_imgSave this picture!© Luis Barandiarán+ 25Curated by Clara Ott Share 2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942073/ad-house-estudio-m3 Clipboard Argentina Houses “COPY” Projects Year:  AD House / Estudio M3Save this projectSaveAD House / Estudio M3 CopyHouses•City Bell, Argentina ArchDailycenter_img “COPY” CopyAbout this officeEstudio M3OfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCity BellOn FacebookArgentinaPublished on June 28, 2020Cite: “AD House / Estudio M3” [Casa AD / Estudio M3] 28 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream AD House / Estudio M3 Architects: Estudio M3 Area Area of this architecture project Photographs:  Luis Barandiarán Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, BoConcept, SBG, Alejandro Lo Grasso, Anacleto, Bloky, Chiusaroli casa del parquet, Corralon Brea, Eugenio Aguirre, Hormigonera platense, LA CASA DEL MÁRMOL, La Plata Clima, Lajas quilmes, Perpool, Pigüe, Santiago Magliano, Solare, Trimble NavigationLead Architects:Aguerre María Eugenia-Casaprima Mariela- Fullone María JulianaDesign Team:A. GuimilCity:City BellCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Luis BarandiaránRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedResidential ApplicationsFastmount®Heavy Duty Panel Fastener at ‘Sandboxes’ HouseWoodBruagBalcony BalustradesWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. The plot of land is located in a neighborhood of the suburban area City Bell, in the outskirts of La Plata City. It has the special feature and the value that its back yard lies with the golf course. We were asked to take special care in preserving the intimacy without losing the relationship with the natural surroundings, and at the same time, we were asked to solve the condition of a single-parent permanent home where the kids would reside part of the time.Save this picture!© Luis BarandiaránIn this respect, we developed a house closed towards the street and opened to the back side, with a strong concrete volumetric character on the upper floor, in opposition with a fluid ground floor directed by stone walls.Save this picture!© Luis BarandiaránSave this picture!AxonometricSave this picture!© Luis BarandiaránThe house shows a clear hierarchical and pragmatic division in three levels, a basement which includes a /leisure or playful/ program, a public ground floor frankly related to the landscape, and an upper floor which includes the sleeping areas. These spaces are linked through two distinct systems of stairs, a concrete inner one wich ‘sews’ the three levels and an outer one made of metal UPN profiles which opens up directly to the children’s area.Save this picture!© Luis BarandiaránSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Luis BarandiaránRegarding functionality, an entrance courtyard in the ground floor gives scale to the access, while the strategic placement of the stair and the kitchen divides the sitting room from the quincho and services. In the upper floor, the stair and two empty spaces, an inner and an outer one, separate the master bedroom from the children’s area.Save this picture!© Luis BarandiaránSave this picture!Upper Floor PlanSave this picture!© Luis BarandiaránRegarding its structure, an independent system with slabs and continuous beams was used to generate back-side cantilevers. The structure above the ground floor is determined by inverted beams with the aim of achieving the visible slab, which defines the public plant. While the structure above the upper floor presents and inverse criterion of hanging septum beams which, as a hood, contains the private area.Save this picture!© Luis BarandiaránThe image is defined by the structure, a suspended visible concrete box and a combination of closing systems, which sit over some stone walls, enclose and give privacy to the public area. The outdoor closings were used in two different ways, some are transparent to allow the relationship with the outside and others are semi opaque, fixed or mobile that control the light and privacy in accordance with the use and customs of its inhabitants.Save this picture!© Luis BarandiaránSave this picture!SectionSave this picture!© Luis BarandiaránInside, two kinds of closing elements were used. Some are fixed to define the bedrooms and services areas, and others are mobile to link the public zones of the house.As in any production of the studio, in this house the importance of the detail is verified to fulfill the realization of the construction work, transcending the scale of the project. Detail is temporally prior or parallel to the general project. We search an architecture where the whole and the parts keep a permanent and unchangeable correlation.Save this picture!© Luis BarandiaránProject gallerySee allShow lessMoon House / SAV Architecture + DesignSelected ProjectsRemisenpavillon / Wirth ArchitektenSelected Projects Share Photographs Area:  345 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/942073/ad-house-estudio-m3 Clipboardlast_img read more