Tino House / Emac Arquitectura

first_img “COPY” Save this picture!© Milena Villalba+ 19Curated by Clara Ott Share Miguel Martínez Castillejo, Pau Batalla Soriano Tino House / Emac ArquitecturaSave this projectSaveTino House / Emac Arquitectura Tino House / Emac Arquitectura Lead Architect: CopyHouses•Sagunto, Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927254/tino-house-emac-arquitectura Clipboard Area:  256 m² Year Completion year of this architecture project Projects Spain Year: center_img Photographs:  Milena Villalba 2018 CopyAbout this officeEmac ArquitecturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIcebergSpainPublished on April 06, 2021Cite: “Tino House / Emac Arquitectura” [Casa Tino / Emac Arquitectura] 06 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Emac Arquitectura Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927254/tino-house-emac-arquitectura Clipboard Houses Client:Agustín Francisco Gómez-Miranda VillanuevaConstructor:Blamacor S.L.Collaborators:Lara Llop Font, Rafael Duet, Luis Ros Serrano-TEMCCOCity:SaguntoCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Milena VillalbaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsAir-LuxPivoting DoorDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The access to the house occurs interchangeably through the back and front side of the plot, through two entrance yards with a jacaranda tree and a concrete bench. The approaching of the house happens in a frontal and horizontal way, through a vacuum in which the spaces of sun and shadow alternate almost infinitely. This threshold-gallery invites to cross the house from part to part without having to access the private areas, tangentially crossing the different spaces with a spine-like articulation.Save this picture!© Milena VillalbaSave this picture!Ground FloorSave this picture!© Milena VillalbaThe proposal can be understood as a single H-shaped house, but also as two modules linked by a gallery, or perhaps by four cells all surrounded by courtyards that guarantee different degrees of privacy and an intense interior-exterior relationship. The guest module is located to the west. The main courtyard around which the whole is organized is located on the north side. The service areas are placed to the west as well. The toilets are placed on the north side while the corridors are on the south side.  The living spaces open up with large sliding doors. This arrangement allows long visuals in the two axes of the house as well as cross-ventilation.Save this picture!© Milena VillalbaThe house is materialized by load-bearing walls based on 39.19.19cm water-repellent concrete blocks, armed and not locked, crowned by a beam of the same width of 19m with thick girders of 106cm, salvaging a maximum amount of light. The public circulation areas are accompanied by floors of bare scrubbed concrete slabs. The private spaces are clad with painted laminated plasterboard, coated DM panelling and small grain terrazzo tiles distinguishing the “grey and rough” exterior from the “white and delicate” interior. The cane lattices, the concrete and the water that the gargoyles pour over the courtyards allude directly to the Marjal and Almardà beach.Save this picture!© Milena VillalbaSave this picture!SectionsSave this picture!© Milena VillalbaProject gallerySee allShow lessUlupinar Textile Headquarters Showroom / Zemberek DesignSelected ProjectsMogan Valley Yimutian / gad·line+ studioSelected Projects Share “COPY” Photographs ArchDailylast_img read more