Deloia / Salmela Architect

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900373/deloia-salmela-architect Clipboard “COPY” Year:  Photographs:  Corey Gaffer Manufacturers Brands with products used in this architecture project Travis Van Liere Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900373/deloia-salmela-architect Clipboard Save this picture!© Corey Gaffer+ 34Curated by Fernanda Castro Share Manufacturers: Artemide, Caesarstone, EPDM, Loll Designs, H Windows and Doors, Ipe, MDO Plywood Structural Engineer: Deloia / Salmela ArchitectSave this projectSaveDeloia / Salmela Architect Deloia / Salmela Architect CopyHouses, Renovation•Duluth, United States “COPY”center_img ArchDaily Principal:David SalmelaGeneral Contractor/Construction Manager:Rod & Sons CarpentryTotal Interior Area:2,800 ft2Living Wing:1,120 ft2Sleeping Wing:913 ft2Glazed Connecting Hallways:190 ft2Garage:576 ft2Project Architect:Souliyahn KeobounphengCity:DuluthCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Corey GafferRecommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationText description provided by the architects. This is our second project for this client. The first was an extensive renovation, addition, outbuildings, and major landscape design for their previous home in a rural setting. Deciding to move into the city, our client purchased an expansive lot with distant views of Lake Superior through the trees in the fall and winter.Save this picture!© Corey GafferSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Corey GafferThe house is composed of three structures connected by glazed hallways which define two distinctive yet visually connected courtyards. One courtyard is oriented toward the lake and includes a fireplace that helps extend the use of the space into late fall and early spring. The second courtyard is tucked into the graduated slope of the hill, creating a sunken entry court that offers protection from cold easterly winds that regularly blow off of the lake. The distinctive microclimates of each courtyard provide ample opportunities for spending time outdoors despite the dynamic weather of the region.Save this picture!© Corey GafferFrom the street, two focal points are visible through the glazed connecting elements: the fireplace of the interior courtyard and a timber frame pavilion set within the backyard beyond the house. These two focal points are also visible from the opposite end of the site, which is bounded by a cross-city pedestrian and bike trail. This sense of transparency is equally apparent from the interior, with view corridors bisecting the house in both longitudinal and transverse directions.Save this picture!North ElevationsLarge window openings frame multiple views, and square ventilating units and clerestories make for a very functional combination of passive and active ventilation, ensuring very healthy air quality throughout the year. The deep, slender eaves of the flat roofs serve the dual function of controlling light levels and passive heat gain in the summer, while also protecting the painted plywood siding from rain and snow. The clerestory light boxes playfully draw additional light into the center of the house.Save this picture!© Corey GafferSet within the backyard is a wood pegged timber frame pavilion with a 1/4” thick paper-resin composite roof. The pavilion was handmade by the client’s husband years before in a folk school timber framing class but was never assembled at their previous home. The timbers were stored and somewhat forgotten until the realization that this pavilion would make for an appropriate counterpoint to the house. The discovery and reemergence of this structure was a thrill to the client and architect alike, and this summer the client’s daughter was married under the cover of the pavilion.Save this picture!© Corey GafferProject gallerySee allShow lessManuel Zornoza of LATITUDE: “We Were Fascinated by this Idea – How do You Build a Ci…InterviewsInternational Design Competition for Landscape of Columnar Jointing area, Jeju, Sout…Call for Submissions Share Landscape Architect: Architects: Salmela Architect Year Completion year of this architecture project Houses 2017 Meyer Borgman Johnson Photographs CopyAbout this officeSalmela ArchitectOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationDuluthUnited StatesPublished on August 22, 2018Cite: “Deloia / Salmela Architect” 22 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Deloia私人住宅,以玻璃走廊连接庭院 / Salmela Architect是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream United States Projectslast_img read more